Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Архів новин БДЮТ

« Повернутися до змісту архіву новин

04.04.2024

Виставка творів Юлії Петренко

В Національному музеї декоративного мистецтва відкрилась виставка творів художнього текстилю «Нитки долі» майстрині з міста Бориспіль, керівника гуртка "Академія олівця" Юлії Петренко. Виставкова експозиція презентує 30 робіт художниці, виконаних в техніці нетрадиційного нетканого гобелену, серед яких «Червона нитка долі», «Георгій Змієборець», «У гнізді», «Біля хати», диптих «З глибини віків» та ін. Переважна більшість композицій – це твори останніх років воєнного часу.

«Техніки, що я використовую у своїх роботах, – це своєрідний код пам’яті, який трансформувався в сучасне завдяки прочитанню наших звичаїв, традицій, символів. Ті матеріали, які зараз широко використовуються в сучасному декоративно-прикладному мистецтві, раніше слугували для ужиткового призначення. Тому поєднання цих текстильних технік і матеріалів в одну композиційну роботу – своєрідний експеримент. За допомогою таких технік формується ніби маленький конструктор: «мотанка» або нетканий гобелен, вибійка, клеєння льону», – зазначає мисткиня.

Юлія Петренко – членкиня Національної спілки художників України та Української асоціації ручної творчості. багаторазова переможниця міжнародних та всеукраїнських мистецьких і освітянських конкурсів, ілюстраторка дитячих журналів та навчально-пізнавальних книг. Крім того, вона є авторкою образотворчих методик, посібників для педагогів і дітей, які побачили світ у всеукраїнських видавництвах.

Як волонтер створила колекцію АРТ- об’єктів з військових артефактів, що розігруються на благодійних аукціонах для підтримки ЗСУ