Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Архів новин БДЮТ

« Повернутися до змісту архіву новин

18.05.2023

День Вишиванки у БДЮТ «Дивоцвіт»

Не забувайте про своє коріння, пам'ятайте про те, звідки всі ми прийшли. Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Українська вишиванка - не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка - це частина генетичного коду українця.

Зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

З нагоди Дня вишиванки в Бориспільському БДЮТ "Дивоцвіт" відбувся флешмоб "Україна вишивана". До флешмобу долучилися керівники гуртків та самі наймолодші вихованці гуртків "Малятко", "Мозаїка", "Пізнайко".

Діти демонстрували вишиванки та влаштували справжню фотосесію, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Тож, одягаймо, друзі, вишиванки не тільки у свята, щоб українців побачив світ!

Вихованці закладу приєднались до мистецько-просвітницький проєкту з національно- патріотичного виховання дітей та учнівської молоді «Я по світу іду в вишиванці» в рамках обласного патріотичного проєкту «Нащадки нескорених» до Дня вишиванки.