Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Архів новин БДЮТ

« Повернутися до змісту архіву новин

03.12.2022

Мистецтво й творчість не знають фізичних чи розумових меж.

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Україна була однією з перших держав, які відгукнулись на заклик ООН щодо щорічного проведення цієї дати та закріпили його на законодавчому рівні.

Міжнародний день людей з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі цих людей у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких людей ставиться, як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства. Для них важливе лише елементарне – можливість жити, бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.

Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

Наш заклад відкритий для всіх, у багатьох гуртках працюють діти з особливими потребами, адже мистецтво й творчість не знають фізичних чи розумових меж! Дивлячись на роботи цих дітей, навіть не замислюєшся, що кожен маленький шедевр – це щоденний подвиг дітей, які завдяки творчості хоч на деякий час забувають про свої фізичні вади та душевні переживання. Творчість для них – це зазвичай сенс життя і одна з небагатьох можливостей реалізувати себе, стати частиною суспільства.

Вони такі ж самі, як і решта дітвори: безмежні мрійники, котрі вірять у справжнісінькі дива і казку з хорошим кінцем. На сьогодні кожний 14-й громадянин України має вади здоров’я, що кваліфікуються як інвалідність.

Незважаючи на наші буденні проблеми, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й впродовж цілого року не забувати про людей з обмеженими можливостями, які живуть поруч з нами. Вони потребують реальної допомоги і уваги.