Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Нацiонально-патрiотичне виховання

« Повернутися до розділу новин "Нацiонально-патрiотичне виховання"

10.11.2022

Проект «Український стрій» від Зразкової творчої студії «Чабрець»

В світі останніх подій національно-патріотичне виховання, формування свідомості підростаючого покоління, активної громадянської позиції, любові до своєї землі - є приорітетним. Творча студія "Чабрець" в співпраці з фото-гуртком «Світанок» розпочинає новий проєкт "Український стрій".

Мета проекту - досконале знання мови, вивчення народної пісні, легенди, танцю, занурення у традиції , звичаї та обряди українців , демонстрація одягу та посуду. У національному одязі кожної країни відображена національна свідомість нації, її естетичний ідеал, прагнення та цінності. Українські вишиті сорочки – ВІДДЗЕРКАЛЕННЯ ДУШІ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ.

Зміст українських колискових, віршиків та казок пронизаний національним колоритом, у якому тематика національного вбрання посідає чільне місце. Тому термін «вишиванка» знайомий кожному українцю з малечку. Наприклад, кожного з нас беруть за душу знайомі з далекого дитинства рядки: «А маленькому Іванку дала Казка вишиванку»; «Одягнімо вишиванки, друже»; «Рано-вранці, на світанку, вишиваю вишиванку» тощо.

Для створення образів гуртківці використовували сучасні та старовинні зразки національного вбрання, деякі особливо цікаві, адже передавались від покоління до покоління, та походили з різних місцин нашої рідної Бориспільщини.

Тож любуйтеся красунями дівчатами, костюмами наших бабусь, неймовірної краси вінками та коралями. Слава Україні!!

Моделі:

  • Настя Бодун
  • Мілана Каленюк (спідниця, корсетка та сорочка моєї бабусі, місто Бориспіль)
  • Марія Міщенко (Сорочка моєї бабусі, місто Переяслав)
  • Софія Чурпіта («Костюм моєї бабусі, село Проців»)
  • Поліна Федорченко (Бабусина сорочка , місто Бориспіль)
  • Ганна Гуржій (Костюм моєї прабабусі,село Проців)
  • Гліб Горобець, Аніта Горобець (місто Бориспіль)
  • Аріна Шевченко (Костюм український сценічний)
  • Кароліна Курилко
Фото - гурток "Світанок", керівник Сергій Кручинін. Слава Україні!